Carlsminde Pilsnerøl

Carlsminde Pilsnerøl fra Nyborg er fra den tid, hvor en pilsner var det ypperste, man som bryggeri kunne byde på og Carlsminde exelerede i særdeleshed i pilsnere. Opskriften er fra 1903, hvor køling stadig foregik med naturis fra voldgraven ved Nyborg Slot. Mens på de større bryggerier for længst havde investeret i moderne køleanlæg, var man på mindre bryggerier stadig afhængig af den tunge og besværlige isning et stykke op i 1900-tallet. Baseret på opskriften fra 1903 kan du nyde en pilsnerøl, som i de gode gamle dag, der smager af lidt mere. Brygget med den nøje udvalgte Saaz-humle, som virkelig kommer til sin ret i denne Pilsnerøl.

Carlsminde Bryggeri

Et stort arvestykke til dansk brygkunst Det var i Nyborg, og det var i 1856. Brygger Carl Larsen flyttede sit lille hvidtølsbryggeri fra Slotsgade 11 ind i en større ejendom på Blegdamsvej 4. I 1880 overtog sønnen Charles Larsen bryggeriet, som han straks navngav Carlsminde til ære for sin far. Han var en fremsynet mand, der ikke alene tog livtag med de mest udfordrende øltyper, men som også satte sit præg på byen. Blandt andet gravede han iskælder og kølerum ind i Nyborg Vold, så han kunne brygge den nye, undergærede lagerøl. Det var også herfra Danmark i 1953, fik sin første julebryg, som blev solgt i butikker. Carlsminde regnedes for datidens craft-bryggeri. En arv om ølbrygning i særklasse, som nu stadig beriger dansk brygkunst.

Carlsminde Pilsnerøl

UDSEENDE: Smuk lysegul, svagt i den grønlige spillende farve, med et kraftigt hvidt skum. DUFT: Lyse korn med krydrede, urtede og florale humlenoter. SMAG: Let tør maltsmag med tydelig humlekarakter. MUNDFYLDE: Frisk og letdrikkelig med en smagfuld bitterhed. FOOD MATCH: En god ledsager til lette retter som kylling, salater og laks. Den gode bitterhed kan også bruges til mexikanske retter, eller være godt modspil til cremede fede oste. Selv til lette lyse desserter, gerne med syre i form af bær eller lignende, vil pilsneren give en interessant kombination. HELHED: En gammel udgave af en kendt standardiseret øltype med fokus på velsmag og humlekaraktér. Servér øllen ved 7-9°C.

Aroma

Maltet Humlet

Serveringstemp.

16°

Farve

Lys Mørk

Smag

Sød Bitter

Drikkelig

Frisk Fyldig

Mad

Lette retter Tunge retter
Alk. 4.9%
Bitterhed IBU 35
Farve EBC 10

Malte: Pilsnermalt, Münchner Malt og Majs
Humler: Saaz

Hvor gammel er du?

Dette website henvender sig kun til personer over 18 år.


I henhold til de danske markedsføringsregler for øl og andre alkoholholdige produkter, er markedsføring overfor børn og unge under 18 år ikke tilladt.