Carlsminde Pilsnerøl
Carlsminde Pilsnerøl fra Nyborg er fra den tid, hvor en pilsner var det ypperste, man som bryggeri kunne byde på og Carlsminde exelerede i særdeleshed i pilsnere. Opskriften er fra 1903, hvor køling stadig foregik med naturis fra voldgraven ved Nyborg Slot. Mens på de større bryggerier for længst havde investeret i moderne køleanlæg, var man på mindre bryggerier stadig afhængig af den tunge og besværlige isning et stykke op i 1900-tallet. Baseret på opskriften fra 1903 kan du nyde en pilsnerøl, som i de gode gamle dag, der smager af lidt mere. Brygget med den nøje udvalgte Saaz-humle, som virkelig kommer til sin ret i denne Pilsnerøl.

Carlsminde Bryggeri
Et stort arvestykke til dansk brygkunst Det var i Nyborg, og det var i 1856. Brygger Carl Larsen flyttede sit lille hvidtølsbryggeri fra Slotsgade 11 ind i en større ejendom på Blegdamsvej 4. I 1880 overtog sønnen Charles Larsen bryggeriet, som han straks navngav Carlsminde til ære for sin far. Han var en fremsynet mand, der ikke alene tog livtag med de mest udfordrende øltyper, men som også satte sit præg på byen. Blandt andet gravede han iskælder og kølerum ind i Nyborg Vold, så han kunne brygge den nye, undergærede lagerøl. Det var også herfra Danmark i 1953, fik sin første julebryg, som blev solgt i butikker. Carlsminde regnedes for datidens craft-bryggeri. En arv om ølbrygning i særklasse, som nu stadig beriger dansk brygkunst.


Opskriften til denne pilsner er fundet blandt Carlsmindes gamle opskrifter og er fra 1903. Dengang hvor man brugte natur-is fra voldene omkring Nyborg Slot for at holde temperaturen nede under brygningen. Som alt andet fra Carlsminde vidner opskriften også om stor omhyggelighed ved valget af råvarer. Der er ikke tilsat andre urter og smagsstoffer end humle og alkoholdstyrken er under 5%. Det gør pilsner til den sværeste øl-type at brygge, fordi man intet har at gemme sig bag. Vi har derfor lagt os ekstra i selen, og resultatet er blevet noget nær den perfekte pilsner. Smagssat med krydrede humler og med stor friskhed.

