Horsens Bryghus Lagerøl

Tidligere havde alle danske bryggerier en lagerøl. Det var naturligvis også tilfældet på Horsens Bryghus. Vi har fundet en opskrift fra 1930’erne, hvor flere malte giver både fylde og sødme, balanceret af rigelige mængder humle for en tør finish. En traditionel maltdrevet lagerøl. I dag behøver vi ikke at køle øllet med naturis, men har kappekølede gæringstanke der kan klare processen med meget større perfektion. Det gør at denne udgave nok er endnu mere smagfuld end udgaven fra 30’erne. Øllet er inspireret af det bayerske lagerøl og er derfor undergæret og fyldt med flere forskellige malte for at give den rette fylde. Både for bitterhed og smag er tilført tysk humle.

Horsens Bryghus

Dét med hesten … Horsens Bryghus blev grundlagt af August Waagepetersen i 1859 i pakhuset på hjørnet af Stefansgade og Allégade. Hans faglige baggage var særdeles velpolstret, idet han både var blevet uddannet brygmester i Danmark og havde gjort studier på flere forskellige tyske bryggerier. I begyndelsen leverede bryggeriet kun hvidtøl, men hurtigt fra start blev den nye type tyske lagerøl også sat i produktion. Tilbage har vi nogle af de gamle opskrifter og mindet om ”Hesten” – Horsens vartegn, der også sås på de første etiketter. I begyndelsen med venstre forben løftet. Senere stående på alle fire ben. Hvorfor? De fleste mener, at den måske bare var blevet træt.

Horsens Bryghus Lagerøl

UDSEENDE: Mørk men stadig let med et tykt hvidt skum. DUFT: Let maltaroma med noter af karamel og krydret humlearoma. SMAG: Malt og humlebitterhed i perfekt balance. MUNDFYLDE: Fyldig og smagfuld med en klar rensende bitterhed. FOOD MATCH: Den perfekte følgesvend til smørrebrød og stort set al slags grillet kød og grøntsager. Derudover vil den fungere godt til paneret og krydret fisk og milde nøddeeagtige oste. Til dessert skal vi over i noget der matcher den lette maltsødme som f.eks. nøddebaserede småkager eller romglaseret budding. HELHED: En traditionel maltdrevet lagerøl der skal efterleve balancen mellem malten og humle. Fyldig med stadig letdrikkelig. Servér øllen ved 7-9°C.

Aroma

Maltet Humlet

Serveringstemp.

16°

Farve

Lys Mørk

Smag

Sød Bitter

Drikkelig

Frisk Fyldig

Mad

Lette retter Tunge retter
Alk. 4.5%
Bitterhed IBU 20
Farve EBC 35

Malte: Pilsnermalt, Münchnermalt, Karamelmalt
Humler: Tysk Bitterhumle, Saaz, Spalter Select

Hvor gammel er du?

Dette website henvender sig kun til personer over 18 år.


I henhold til de danske markedsføringsregler for øl og andre alkoholholdige produkter, er markedsføring overfor børn og unge under 18 år ikke tilladt.