Albani 1859

1859 blevet til i anledningen af Albani bryggeriernes 150 års jubilæum. Albani har været en del af krostuer, spisestuer og andre fine steder siden 1859. Vi har ladet os inspirere af vores rødder til denne runde og mørke lagerøl. Den har mange fans på Fyn og i hele landet, så meget at den har fået et kælenavn: ”Et minut i syv”.

Albani Bryggeriet

Grundlagt af en af vores største brygmestre Theodor Ludvig Schiøtz var en af sin tids mest visionære brygmestre. For ham var naturen og øl-brygning guddommeligt i sig selv. Han grundlagde Albani i Odense i 1859. Et bryggeri af imponerende dimensioner med dybe kældre, masser af lagerplads og nem adgang til is og vand fra åen. Herfra høstede man is om vinteren, der kunne holde kældrene kølige til langt hen på året. Schiøtz var en sublim brygger, men også et idealistisk menneske. F.eks. gav han lige løn for lige arbejde til mænd og kvinder. Alle ansatte var forsikrede og så var han kendt for sine tafler. Her blev god mad parret med nøje udvalgte øltyper. Albani har gennem tiden taget aktiv del i livet i Odense. Har bl.a. anlagt ’Fruens Bøge’, historien fortæller at Schiøtz selv plantede træerne. Albani har været en del af krostuer, spisestuer, beverdinger og andre fine steder siden 1859. Her blev god mad parret med nøje udvalgte øltyper. Måske en øl af samme type som 1859.

Albani 1859

UDSEENDE: Gylden og blankfiltreret med et kobberfarvet skær. DUFT: Nuancer af maltens sødme og karamel. SMAG: Øllets fyldige smag med oplivende toner af karamel passer perfekt til den fynske gastronomi. Og når røgen og friskheden i maden møder humlens sødme og bitterhed i munden, smager du pludselig det bedste ved hele øen på én gang. MUNDFYLDE: Gavmild maltkrop med en fyldig smag. FOOD MATCH: Brygget specielt med henblik på at supplere den gode fynske gastronomi og det store, klassiske frokostbord. HELHED: Mørk og rund lagerøl, med søde noter. Servér øllen ved 7-9°C.

Aroma

Maltet Humlet

Serveringstemp.

16°

Farve

Lys Mørk

Smag

Sød Bitter

Drikkelig

Frisk Fyldig

Mad

Lette retter Tunge retter
Alk. 5.2%
Bitterhed IBU 27
Farve EBC 20

Malte: Pilsnermalt, Münchnermalt og karamelmalt
Humler: Tysk bitterhumle

Hvor gammel er du?

Dette website henvender sig kun til personer over 18 år.


I henhold til de danske markedsføringsregler for øl og andre alkoholholdige produkter, er markedsføring overfor børn og unge under 18 år ikke tilladt.