Albani Paaske Bryg
Godt Bryg serien hylder den stolte danske ølbrygningstradition fra 34 lokale bryggerier, det ældste blev grundlagt i 1832. ”Godt Bryg” brugte man til at beskrive de bedste øl, og de opskrifter har vi ladet os inspirere af. Brygget med gode råvarer, og samme håndværksmæssige stolthed som dengang, tilført det vi har lært om ølbrygning siden. Glæd dig til at smage denne livlige gyldne påske Bock, der med sin friskhed og fylde komplimenter påskefrokosten.
Albani Bryggeriet
Grundlagt af en af vores største brygmestre Theodor Ludvig Schiøtz var en af sin tids mest visionære brygmestre. For ham var naturen og øl-brygning guddommeligt i sig selv. Han grundlagde Albani i Odense i 1859. Et bryggeri af imponerende dimensioner med dybe kældre, masser af lagerplads og nem adgang til is og vand fra åen. Herfra høstede man is om vinteren, der kunne holde kældrene kølige til langt hen på året. Schiøtz var en sublim brygger, men også et idealistisk menneske. F.eks. gav han lige løn for lige arbejde til mænd og kvinder. Alle ansatte var forsikrede og så var han kendt for sine tafler. Her blev god mad parret med nøje udvalgte øltyper. Albani har gennem tiden taget aktiv del i livet i Odense. Har bl.a. anlagt ’Fruens Bøge’, historien fortæller at Schiøtz selv plantede træerne. Albani har været en del af krostuer, spisestuer, beverdinger og andre fine steder siden 1859. Her blev god mad parret med nøje udvalgte øltyper. Måske en øl af samme type som 1859.
Godt Bryg Albani Påskeøl er brygget med inspiration fra den originale Albani Påskebryg, men vi har brugt endnu mere malt og anvendt nogle maltyper som giver mere fylde og smag. Derudover har vi brug traditionelle tyske humler til at give en liflig aroma og gæret den med vores husgær så det giver en ren og sprød lager øl. Øllet er som originalen inspireret af den tyske Maibock, der er tyskernes svar på en forårs/påskøl. En både kraftig men let drikkelig lagerøl der går ekseptionelt godt.