Faxe Forårsbryg

Brygget på en gammel opskrift fra Faxe fra 1989, kan nu du nyde denne fyldige lagerøl. Opskriften var efter sigende bryggernes yndlings, så dens tilbagevenden har været et ønske i mange år.

Forårsbryggen har en dominerende maltsmag med god sødme, balanceret af humlens aroma.

Faxe Bryggeri

I 1901 grundlagde Nikoline og Conrad Nielsen Fakse Dampølsbryggeri. De første mange år var det et lokalt hvidtølsbryggeri med produktion i eget hjem, hvor der blev brygget 3 gange om ugen, først og fremmest med salg til tørstige arbejdere fra det nærliggende Faxe Kalkbrud. Da Conrad døde i 1914, var det Nikoline, der overtog sammen med de 3 sønner. Flid og familiesammenhold var kernen i bryggeriet fra starten. Allerede i 1915 blev bryggeriet flyttet til den nuværende placering, hvor der gradvist gennem de næste mange år blev udvidet, tilbygget og moderniseret. I 1928 blev bryggeriet en regional virksomhed og skiftede navn til Faxe Bryggeri, Malt- og Mineralvandsfabrik. Problemer med vandforsyningen blev løst, da man i 1935 fik lavet en meget dyb vandboring ned til det meget fine koralvand i Fakses undergrund. Det gav modet til at lade produktionen omfatte pilsnerøl og andre stærkere øltyper.

Faxe Forårsbryg

UDSEENDE: Ravgylden med et frodigt skum. DUFT: Maltbolsjer og korn med et snert af anis, bær og et strejf af citrus. SMAG: Dominerende maltsmag med god sødme, balanceret af humlens aroma. MUNDFYLDE: Fyldig og maltet med en god sødme. FOOD MATCH: Går fantastisk til det danske påskebord. Lammet såvel som frokostbordets fede retter. HELHED: Fyldig og maltrig lagerøl. Servér øllen ved 5-10 °C.

Aroma

Maltet Humlet

Serveringstemp.

16°

Farve

Lys Mørk

Smag

Sød Bitter

Drikkelig

Frisk Fyldig

Mad

Lette retter Tunge retter
Alk. 6.7%
Bitterhed IBU 17
Farve EBC 28

Malte: Pilsnermalt, Münchnermalt og farvemalt
Humler: Tysk Bitter [DE], Mittelfrüh [DE]

Hvor gammel er du?

Dette website henvender sig kun til personer over 18 år.


I henhold til de danske markedsføringsregler for øl og andre alkoholholdige produkter, er markedsføring overfor børn og unge under 18 år ikke tilladt.