Odin Dobbelt Øl
Der blev fundet guld under gulvet i det gamle Odin Bryggeri. Det skete i 2019 under en modernisering af bygningen, hvor man fandt syv øl fra 1906. Nogle af dem stadig fyldte. Det er herfra vi har hentet inspiration til Dobbelt øl fra Odin, som var en af de øl man fandt. Således at ånden fra bryggeriets storhedstid kan leve videre i flasken. Etiketten har været inspirerende for hele ”Godt Bryg” serien. Den er fra starten af 1900-tallet, men regnes stadig for noget af det smukkeste inden for dansk øletiket design.
Odin Bryggeri
Danmarks ældste købstadsbryggeri Vi skal til Viborg, hvor brygningen af hele
Danmarks ølshistorie begynder. Det var i 1832 hvor Odin Bryggeri som det første store købstadsbryggeri rykkede ind i Store Sct. Mikkels Gade 7 med brygger Chresten Olesen ved roret. I begyndelsen var det mest husholdningsøl, der blev brygget, men senere kom der også andre og stærkere sager i ølankrene. Odin var det første bryggeri herhjemme, der gav sig i kast med brygningen af den nye bayerske øl. Og det er også herfra man bl.a. kender ”Øl med pind”. Nemlig varmt øl serveret med et skud rom og kandis, som man kunne sidde og røre rundt i, mens tankerne steg til vejrs sammen med duften.
Historien starter på det ældste bryggeri Odin, som blev etableret i 1832 i Viborg.
Navnet på øltypen kan spores tilbage til 1600-tallet, hvor det udvikledes sig fra en øl med ekstrem sødme og lav alkohol, til en lidt kraftigere øltype med højere alkohol og mere smag. Dobbeltøl blev især serveret i forbindelse med måltidet og var noget man drak når det skulle være dobbelt så godt. Hvilket betød at man doblede de gode malte. Kort sagt en forkælelse som gav mere kraft og smag. Baseret på en opskrift fra omkring 1900 kan du nyde denne. Dobbelt øl som er en overgæret fyldig og kraftig øl med en dejlig restsødme.