Odin Dobbelt Øl

Der blev fundet guld under gulvet i det gamle Odin Bryggeri. Det skete i 2019 under en modernisering af bygningen, hvor man fandt syv øl fra 1906. Nogle af dem stadig fyldte. Det er herfra vi har hentet inspiration til Dobbelt øl fra Odin, som var en af de øl man fandt. Således at ånden fra bryggeriets storhedstid kan leve videre i flasken. Etiketten har været inspirerende for hele ”Godt Bryg” serien. Den er fra starten af 1900-tallet, men regnes stadig for noget af det smukkeste inden for dansk øletiket design.

Odin Bryggeri

Danmarks ældste købstadsbryggeri Vi skal til Viborg, hvor brygningen af hele
Danmarks ølshistorie begynder. Det var i 1832 hvor Odin Bryggeri som det første store købstadsbryggeri rykkede ind i Store Sct. Mikkels Gade 7 med brygger Chresten Olesen ved roret. I begyndelsen var det mest husholdningsøl, der blev brygget, men senere kom der også andre og stærkere sager i ølankrene. Odin var det første bryggeri herhjemme, der gav sig i kast med brygningen af den nye bayerske øl. Og det er også herfra man bl.a. kender ”Øl med pind”. Nemlig varmt øl serveret med et skud rom og kandis, som man kunne sidde og røre rundt i, mens tankerne steg til vejrs sammen med duften.

Odin Dobbelt Øl

UDSEENDE: Mørk og kraftig med et tykt æggeskalshvidt skum. DUFT: Sødlig maltaroma med noter af karamel. SMAG: Maltbolsjer og karamel balanceret med en blød bitterhed. MUNDFYLDE: Fløjlsblød og fyldig med en anelse bitterhed. FOOD MATCH: Dobbeltøl vil gå godt til solid tung dansk husmandskost, som f.eks. stege i stegesoen, gryderetter eller andre fyldige kødretter, hvor sødmen og fylden komplimenterer retten, og vil desuden være god som ingrediens i selvsamme retter, Ligeledes vil den fungere godt på frokostbordet, når det skal være ekstra godt. HELHED: En fyldig og kraftig maltdrevet øl der især gør sig godt som ledsager til mad. Servér øllen ved 7-9°C.

Aroma

Maltet Humlet

Serveringstemp.

16°

Farve

Lys Mørk

Smag

Sød Bitter

Drikkelig

Frisk Fyldig

Mad

Lette retter Tunge retter
Alk. 5.7%
Bitterhed IBU 25
Farve EBC 85

Malte: Pilsnermalt, Münchner Malt og Chokolademalt
Humler: Tysk bitterhumle

Hvor gammel er du?

Dette website henvender sig kun til personer over 18 år.


I henhold til de danske markedsføringsregler for øl og andre alkoholholdige produkter, er markedsføring overfor børn og unge under 18 år ikke tilladt.