Svendborg Wienerøl

Godt Bryg serien hylder den stolte danske ølbrygningstradition fra 34 lokale bryggerier, det ældste blev grundlagt i 1832. ”Godt Bryg” brugte man til at beskrive de bedste øl, og de opskrifter har vi ladet os inspirere af. Brygget med gode råvarer, og samme håndværksmæssige stolthed som dengang, tilført det vi har lært om ølbrygning siden.

Svendborg Bryghus

Søfartsbyen Svendborg havde mange små bryggerier, hvor tørstige søfolk kunne få slukket tørsten. At oprindelsen til Svendborg Bryghus var en skibsfører, der gik i land er derfor en passende del af bryggeriets historie. I 1848 grundlagde skibsfører Møller et lille hvidtølsbryggeri i Brogade, der i 1880 blev overtaget af den unge Valdemar Hansen. Pladsen blev dog snart for trang og i 1890erne begyndte byggeriet af det nye bryggeri. Det blev indviet den 18. maj 1899, hvilket regnes for Svendborg Bryghus’ fødselsdag. Det smukke bryghus var et af byens stolte vartegn i mange år. Der blev brygget både øl og mineralvand, men det var nok Svendborg Bock, der var den mest populære øl i hele bryggeriets levetid. Det nærliggende bryggeri Concordia blev opkøbt i 1900, mens Ørkild Mineralvandsfabrik kom til i 1915. Driftige bryggere eksperimenterede med mange gode varianter af øl, og bryggeriet havde godt fat i hele det sydfynske marked. I 1967 overtog Albani aktiemajoriteten, men der blev fortsat brygget i de gamle bygninger. En meget voldsom brand i 1974 gav chok i hele Svendborg, og der skete skader for millioner. Det var dog ikke værre, end at bryggeriet allerede dagen efter kunne genoptage produktionen af Bock øl, så ingen kom til at mangle den lokale pilsner.

Svendborg Wienerøl

UDSEENDE: Lys gylden, klar med et hvidt skum. DUFT: Maltbrød i næsen med lette ristede noter, samt en ren lagerkaraktér. SMAG: Blød og elegant maltkompleksitet, med lige præcis nok bitterhed til at give et balanceret udtryk. MUNDFYLDE: Blød og letdrikkelig. FOOD MATCH: Øllet kan stadig drikkes til det gode danske frokostbord med højbelagt smørebrød eller til middagens lettere retter som er drevet af svinekød, kylling eller vegetarisk. HELHED: Lys gylden lagerøl med smooth maltsmag, moderat bitterhed og tør finish. Servér øllen ved 5-10 °C.

Aroma

Maltet Humlet

Serveringstemp.

16°

Farve

Lys Mørk

Smag

Sød Bitter

Drikkelig

Frisk Fyldig

Mad

Lette retter Tunge retter
Alk. 4.7%
Bitterhed IBU 18
Farve EBC 17

Malte: Pilsnermalt, Münchnermalt, Farvemalt
Humler: Tysk Bitter [DE]

Hvor gammel er du?

Dette website henvender sig kun til personer over 18 år.


I henhold til de danske markedsføringsregler for øl og andre alkoholholdige produkter, er markedsføring overfor børn og unge under 18 år ikke tilladt.