Urban Lager

Godt Bryg serien hylder den stolte danske ølbrygningstradition fra 34 lokale bryggerier, det ældste blev grundlagt i 1832. ”Godt Bryg” brugte man til at beskrive de bedste øl, og de opskrifter har vi ladet os inspirere af. Brygget med gode råvarer, og samme håndværksmæssige stolthed som dengang, tilført det vi har lært om ølbrygning siden. Opskriften er inspireret af de gamle driftsbøger. Øllet er ravfarvet med en god maltkrop og karamelliseret smag, balanceret af god tysk humle for at give en god bitterhed.

Urban Bryghus

Det gamle Urban Bryghus blev grundlagt i 1859 på adressen Stranden 11 i Aalborg som et lille hvidtølsbryggeri. I en annonce fra 1893 kaldes Urban for “Aalborgs første bryggeri for lagerøl” – en tradition var født. Den senere ejer Henrik Valeur havde store planer for udvidelse og købte en grund på Hobrovej, hvor der blev udgravet kølekældre. Han døde dog inden planerne blev realiseret, og Urban blev sat til salg. Det var kortvarigt ejet af Fæstningsbryggeriet Fredericia. Men driftige mænd så en åbning i Aalborgs ølmarked og grundlagde derfor bryggeriet Limfjorden i 1880 som en konkurrent. I 1889 kunne Limfjorden dog overtage Urban.
Sammenlægningen af de to bryggerier førte til et navneskifte til Aalborg Aktiebryggerier, men det var for besværligt for de fleste aalborgensere og i daglig tale blev bryggeriet kaldet Urban. Da bryggeriet i 1940 overtog Skandia Bryggeri i Nørre Sundby var hele det nordjyske marked deres. Et nyt design på etiketterne med tre sammenføjede ringe skulle symbolisere de tre bryggerier.
Bryggeriet blev en del af Jyske Bryggerier i 1976 sammen med Ceres og Thor.

Urban Lager

UDSEENDE: Mørk ravgylden og klar med et knækket hvidt skum. DUFT: Rig og elegant maltsødme, som ristet brød. Hints af karamel og nødder, men lette herbale noter fra humlen. SMAG: Dominerende blød rig og kompleks smag fra de mørke münchnermalte. Mild karamel vil ligge i baggrunden sammen med de krydrede herbale noter fra humlen. MUNDFYLDE: Fyldig og maltet med en god sødme og let drikkelighed. FOOD MATCH: Øllet kan med fordel drikkes til en god varm leverpostej eller som ledsager til en traditionel dansk ret, som f.eks. flæskestege eller frikadeller. HELHED: Velbalanceret mørk lagerøl med krydrede noter fra tysk aromahumle. Serveres ved 5-10°C

Aroma

Maltet Humlet

Serveringstemp.

16°

Farve

Lys Mørk

Smag

Sød Bitter

Drikkelig

Frisk Fyldig

Mad

Lette retter Tunge retter
Alk. 4.6%
Bitterhed IBU 25
Farve EBC 30

Malte: Pilsnermalt, Münchnermalt, Karamelmalt, Farvemalt
Humler: Tysk Bitter [DE], Saaz [CZ], Spalter Select [DE]

Hvor gammel er du?

Dette website henvender sig kun til personer over 18 år.


I henhold til de danske markedsføringsregler for øl og andre alkoholholdige produkter, er markedsføring overfor børn og unge under 18 år ikke tilladt.